Jsme tam, kde se propojuje právo, podnikání a inovace: Již pátým rokem zastupujeme JIC

Obchodní podmínky, implementace GDPR, získávání veřejné podpory nebo správně nastavený marketing – to jsou oblasti, v nichž pomáháme Jihomoravskému inovačnímu centrum, organizaci, která podporuje lidi v rozvoji podnikání, které může měnit svět.

Jihomoravské inovační centrum (JIC) se stejně jako my nebojí výzev a hledá nové způsoby, jak pomoct začínajícím podnikatelům a nadějným startupům. V současnosti se jedná o nejvýznamnějšího podporovatele podnikatelů v Jihomoravském kraji, který se stará o rozvoj inovačního ekosystému a poskytuje grantové a úvěrové poradenství. Jeho podnikatelskými programy prošla celá řada světově úspěšných startupů, jako je Kiwi.com, Y Soft nebo Sewio Networks.  

I my přikládáme ruku k dílu. Mimo jiné pomáháme JIC správně nastavit obchodní podmínky a ochranu osobních údajů, zajišťujeme soulad marketingu s právními předpisy a staráme se o právní otázky spojené se získáváním veřejné podpory a financováním. JIC s naší právní asistencí nastartovalo již řadu projektů, například otevřenou digitální dílnu FabLab, mobilní kamión FabLab Experience, kreativní hub KUMST nebo Národní centrum průmyslu 4.0. Kromě toho jsme připravili právní podmínky pro pořádání akcí, jako je festival Prototyp nebo Makers Fair. Pro účastníky programů JIC jsme sepsali investiční smlouvy a pomohli JIC Ventures, dceřiné společnosti JIC, s investováním do několika startupůZrevidovali jsme rovněž nájemní a podnájemní smlouvy a nastavili podmínky spolupráce s Evropskou vesmírnou agenturou.  

Na spolupráci s JIC nás nejvíce baví, že jde organizaci s velkým společenským přesahem. Skrze poskytování právních služeb podporujeme kreativní průmysl, který přináší společnosti vysokou přidanou hodnotou.

„KROUPAHELÁN jsou pro naši agenturu víc než jen advokátní kancelář, která nám poskytuje kvalitní právní služby. Sdílíme společnou touhu měnit svět – oni v právu, my v inovacích. I proto si této spolupráce nesmírně vážíme. Služby KROUPAHELÁN vřele doporučuji.“

Petr Chládek, ředitel JIC

Děkujeme JIC za důvěru a těšíme se na další spolupráci a nové projekty!  

A co vy? 

Máte startup a potřebujete s ním poradit? Nebo máte zájem o jinou právní pomoc?   

Napište nám e-mail, zavolejte nebo přijďte na kávu. Kanceláře máme v Brně, ale rádi za vámi přijedeme. Poradíme si i s komplikovanými případy. 

Jsme inovativní právníci pro inovativní podnikání 

Přečtete si, jak Jirka Helán, partner naší kanceláře, získal za inovace ocenění Deloitte Disruptors Award 2020.