Naši klienti: mmcité

Společnost mmcité je světovým výrobcem městského mobiliáře. Když si venku sednete na lavičku, je dost možné, že sedíte na jejich produktu. Spojují krásný a funkční design s kvalitním provedením. Není proto divu, že se jejich produkty inspiruje řada dalších výrobců i designérů. Inspirace bohužel občas překročí únosnou hranici a stane se plagiátorstvím. Část naší práce pro mmcité proto spočívá v ochraně jejich duševního vlastnictví před těmi, kdo na nich chtějí parazitovat nebo kdo poškozují jejich dobré jméno svými, často méně kvalitními, výrobky. 

Obnáší to registrace a správu průmyslové vlastnictví u českého a evropského úřadu ochrany duševního vlastnictví (ÚPV a EUIPO) a rovněž u Světové organizace duševního vlastnictví (WIPO). Dále, když to nejde po dobrém, zastupování ve sporech z duševního vlastnictví. A v neposlední řadě licencování za účelem výroby či prodeje produktů. 

Vedle toho pro mmcité zajišťujeme kompletní právní servis – pomáháme jim s nastavením vztahů s dodavateli a zákazníky, správou jejich koncernu zahrnující několik českých i zahraničních společností nebo jim radíme v účasti ve veřejných zakázkách.  

Naše spolupráce začala tím, že jsme jim pomohli dovést do zdárného konce rozdělení koncernu. A to hlavně z hlediska vypořádání a převodů práv duševního vlastnictví po celém světě. A od té doby jsme mmcité pomohli v několika dalších transakcích.  

Děkujeme mmcité za důvěru a těšíme se na další spolupráci!  

A co vy? 

Máte startup a potřebujete s ním poradit? Nebo máte zájem o jinou právní pomoc?   

Napište nám e-mail, zavolejte nebo přijďte na kávu. Kanceláře máme v Brně, ale rádi za vámi přijedeme. Poradíme si i s komplikovanými případy.